Guider

Långvandrare

Vandra hela Sörmlandsleden - Tips, inspiration och diplom.

På denna sida hoppas vi kunna inspirera till att vandra mer på Sörmlandsleden. Det finns så mycket att upptäcka!

Kanske vill du till och med sätta upp ett mål för dig själv att vandra alla huvudetapper? Etapp 1-62. Eller kanske dessutom alla anslutningsetapper och rundslingor.

Känns denna utmaning för stor har vi tips att välja ut en del av Sörmlandsleden på kanske 10 etapper som du vill ha som mål att vandra.

På denna sida kommer vi efterhand fylla med på mer tips och inspiration. Börja med att ta del av nedanstående två fantastiska berättelser om personer som vandrat hela leden.

För dig som vill ha koll så finns ett Långvandrarpass att fylla i, det är uppdelat i tre flikar med Huvudetapper, Anslutningsetapper och Rundslingor. Det är bara huvudetapper som behövs gå för att få diplom men så klart vill man ju prova de andra med! Länk till Långvandrarpasset HÄR.

Långvandrardiplom: Det finns ingen tidsbegränsning, allt ifrån 10 dagar till flera decennier har förekommit bland de som hittills har erhållit diplomet. Du för själv anteckningar över vilka etapper du går. När du vandrat alla Sörmlandsledens 62 huvudetapper meddelar du kansliet så får du ett diplom. Vi vill ha ditt namn och adress så skickar vi en personlig inbjudan till årsmötet i mars, då utdelningen av diplomen sker. Närvarar du inte så postas diplomen i efterhand.

Meja och mamma Marie gick hela leden!

Vi startade att vandra sommaren 2020 när Meja var 10 år och när vi gick de första etapperna pratade vi om att det skulle vara roligt att gå hela. Och där och då i skogen vid Stora Envättern (etapp 15) bestämde vi att vi gör ett försök, vi får se när vi är klara. 2023 slutfördes vandringen.

Läs deras berättelse HÄR.

Mats Wenner, 63 år. Vandrade alla Sörmlandsledens huvudetapper på 30 dagar.

Läs Mats berättelse HÄR.