Rundslinga
6 km
Oxelösunds kommun

Femöre runt

Favorit

Du måste vara inloggad för att kunna spara en etapp som favorit.

120 har gått här

Jag har gått här

Du måste vara inloggad för att kunna markera att du gått denna etapp.

Hitta hit

Rundslinga Femöre runt

På Femöre finns en ca 6 km lång rundslinga. Motsols från parkeringen vid nordvästra Femöre (Fiskehamnsvägen, nära Oxelösunds Kanotklubb) går leden in på en stig genom blandskog och därefter i ett kuperat skogsområde med stora ekar. Fortsättningen går omväxlande genom skog och betad ängsmark, där man ibland kan stöta på betande djur. Efter att ha passerat västra Femöres parkering närmar sig leden havet och ett område med vindpinade tallar. Vid havet finns en alternativ led ut mot klipporna. Välj en av alla fina klippor för att rasta eller kanske bada om årstiden tillåter.

Leden går sedan genom fina skogsmarker fram till södra Femöres parkering. Från parkeringen kan man välja att gå grusvägen söderut till Femörehuvud och slingan där eller fortsätta mot småbåtshamnen i Österviken och Oxelösunds fiskehamn. Härifrån och i fortsättningen är underlaget asfalt.

Som avslutning går leden på Motorbåtsvägen med Badhusvikens båthamn nedanför. En sista sväng går ut på Fiskehamnsvägen åter till parkeringen.

Se även Rundslinga Oxelösund Femörehuvud

Oxelösund   Femörefortet   Femöre naturreservat

Tips från etappansvarig

"Passa på att bada eller kanske grilla vid någon av grillplatserna där leden går nära havet efter västra Femöres parkering. "
- ., etappansvarig
Tillgänglighet
Kollektivtrafik i närheten
Parkering i närheten
Faciliteter
Sevärdhet
Fakta:
Fakta:
Längd6 km
PlatsParkeringen NV Femöre
StartN 58°39.609' E 017°05.280'
58.660150, 17.088000

Etappkarta

Vill du ta del av etappkartor och stödja oss?
Bli medlem idag!
Hitta med kollektivtrafik
Nyköping
30 min
5 min
Femörevägen-Mastvägen
Hitta till parkeringsplats

1 kommentar

  1. Charlotta Lindmark skriver:

    Vi är nybörjare och visste inte om vi skulle klara hela vägen runt så vi började åt motsatt håll; utefter en liten kanal och sedan bland båtar i båthamnen och fiskehamnen. Överraskning på vägen var en hamnkrog, en stor skulptur och sköna bänkar att vila på längst ute på udden vid fiskehamnen.
    Sedan gick vi tillbaka utan att passera Femörefortet och gillade att man placerat ut bänkar att vila på utefter Fiskehamnsvägen.
    Sista helgen i maj, 2022.

Lämna en kommentar

Stolta sponsorer

Guld
Bli sponsorAlla sponsorer