Gästbok

 
Anna
2017-03-17
Hej! Vad är "status" på etapp 28:1, rundslingor vid Forssjö? Jag planerar en vandring i trakten och ser att de finns markerade på kartan för etapp 28, men det finns ingen länk med information under "etappbeskrivningar och kartor", och inte heller finns de omnämda i beskrivningen för etapp 28? "Finns" de fortfsatt som en del av Sörmlandsleden? :) Mvh Anna Svara
Svar av Sörmlandsleden
2017-03-20
Hej Anna! Information om etapp 28:1 finns under "Rundslingor". Klicka på "Vandring" i menyn, därefter "Rundslingor".
Lars
2017-03-12
Hade hoppats på att ni skulle närvara på vildmarksmässan 😊 kanske nästa år?Svara
Svar av Sörmlandsleden
2017-03-20
Hej Lars! Vi har varit med många år på Vildmarksmässan, senast 2015. Beslutet att inte delta är främst en avvägning mot kostnaden att vara med. Inget beslut är ännu taget för nästa år.
Anne och Janne Öster
2017-03-12
Funderar du på att vandra i vår och sommar? Du vet väl att att det finns en kulturoas mitt på leden mellan Flen och Hälleforsnäs? Etapp 23:1! http://www.sormlandsleden.se/
Hos oss kan du övernatta i enkel stuga eller slå upp ditt tält.
Vi har restaurang med fullständiga rättigheter som har öppet 160 dagar per år och om vi har stängt kan du alltid ringa innan så ordnar vi supergodmat och dryck och öppnar speciellt för dig som är ute och vandrar. Dessutom har vi ett kulturprogram som inte går av för hackor. Läs mer på www.teaterklamman.se,Svara
Svar av Sörmlandsleden
2017-03-20
Lite smygreklam i gästboken -:). Samtidigt bra med logitips.
Gökay Akyüz
2017-03-03
Blev precis medlem. Ser fram emot de första etapperna. Nu kör vi!Svara
Svar av Sörmlandsleden
2017-03-06
Du är mycket välkommen som medlem!
Fritof
2017-01-25
Tog en kort tur i dag för att värma upp för våren med stora ryggan, tänkte ta mig en liten kaffe fika mellan handen och paradiset , såg en mycket fin höjd med lite sol typ 30 meter från leden , hinner gå 15 meter så sticker två älg huvuden upp , mamma med sin kalv . Det va visst fler en jag som sett platsen. Ståtliga djur som fick mitt hjärta att klappa. Fick ge upp den platsen och fortsätta en bit .

Tack alla aktiva medlemmar för den underbara leden . Tack för allt fantastiskt jobb. Svara
Svar av Sörmlandsleden
2017-01-30
Tack för ditt positiva inlägg!
Christoffer
2016-12-30
Hej och tack för allt fint jobb ni gör med att hålla lederna fina, upptäckte sörmlandsleden först i och med Stockholm Trail 2016 som har delar av sin bana utmed leden i Nackareservatet. Sedan dess börjat springa på leden ifrån Haninge -> Björkhagen i varierande framgång per pass men alltid en härlig terräng att ta sig fram igenom!

Har nu även sprungit med pannlampa några gånger vilket fungerar ganska väl även om det alltid blir någon felspringning och tillbakaletande efter markeringarna i mörkret. Är riktigt häftig upplevelse dock som rekommenderas om ni har möjlighet (kanske dock inte ensam då skaderisken är något förhöjd :) ).

Vissa delar närmare urban miljö i Haninge har reflexmarkeringar på träden vilket ju underlättar enormt och då till min fråga:
- Har det diskuterats att kunna markera upp träden med reflexer/reflexfärg tidigare?
- Finns det miljövänlig sådan färg så att man bara skulle kunna "dutta" ovanpå de orangea markeringarna (behövs ju inte lika tätt som övrig markering).
- Om ok på färg och om ni vet om någon godkänd så skulle jag kunna hjälpa till att markera upp etapp 1-5.

Mvh
ChristofferSvara
Svar av Carl-Henrik
2017-01-09
Hej Christoffer

Nej vi har aldrig fått frågan om att måla med reflexfärg, och jag vet inte om det finns godkänd färg till förslaget.

Men vi har 62 st etapper och diverse rundslingor så kostnaden på 100 mil led skulle troligtvis bli för höga, jag kan ta med mig funderingen till styrelsemötet och Regionchefsmöte i Mars.

Mvh, Carl-Henrik
Fredrik Johansson
2016-11-22
Äntligen, blivit medlem. Ett värdigt bra sätt återgälda all den glädje man har av Sörmlandsleden, samt det fina arbete samtliga etapp ansvariga lägger ner.Svara
Svar av Sörmlandsleden
2016-11-23
Tack för dom orden, Fredrik! Välkommen som medlem!
Lars
2016-11-07
Hej! Vill bara tacka för att ni gör så att Södermanland är i så bra skick. Jag bor i Norrtälje och har därför vandrar mycket på Upplandsleden och Roslagsleden men jag tycker inte de håller samma standard som Sörmlandsleden. Extra kul när det är skyltar som informerar, som på sträcka 23 Svalboviken - Hälleforsnäs (vidarebefordra gärna detta till etappansvarig). Synd att det inte är fler som utnyttjar denna möjlighet, ser inte så många på lederna. Kanske beror det att jag går mest när det är kallt. Supertack för ert engagemang!!!Svara
Svar av Sörmlandsleden
2016-11-07
Roligt att läsa ditt positiva omdöme, Lars. Tack för att du hörde av dig!
Julia
2016-10-02
Vad ska man göra om man vill gå Sörmlandsledens dimplom efter alla etapper ?
Var registrerar man sig ? Och var finns det info att läsa?
Tack

Mvh,
JuliaSvara
Svar av Sörmlandsleden
2016-10-03
Hej Julia! När man gått alla huvudetapper hör man av sig till kansliet via telefon eller e-post. Huvudetapper är nr 1-62. De som har kolon i namnet behöver man inte ha gått. I januari kommer en personlig inbjudan (vi behöver alltså även bostadsadressen) till årsmötet som hålls i februari. Diplomen till årets långvandrare delas ut på årsmötet.
Detta brukar nämnas i medlemstidningen. I senaste numret fanns även ett "långvandrarpass" för den som vill notera vilka etapper som avverkats.
Susanne
2016-10-01
Hej
Jag undrar om det finns ved vid vindskydden på Sörmlandsleden eller om man måste ta med det själv? Om det inte finns ved - får vi ta grenar och små träd (ej vindfällen) som ligger på marken?

Vi tänkte prova etapp 25 Lundsjön-Vallmotorp med övernattning vid Myr-Gryten som första etapp.

Med vänlig hälsning
SusanneSvara
Svar av Sörmlandsleden
2016-10-03
Hej Susanne! Ibland finns ved, men det är inget vi garanterar. Vi rekommenderar att man samlar torra kvistar och grenar den sista biten.
123456789101112131415Nästa